Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. rész - A Klub megalakulása

2009.07.22

1. rész

A Klub megalakulása

 

Az IQ Klub Vértesszőlősön alakult meg 2007 első felében, körülbelül március-áprilisban. A pontos időpont már az idő homályába vész, sajnos nem lett feljegyezve. Annyi bizonyos, hogy a megalakulás még a 2006/2007-es tanévben történt.

Az IQ Klub egy önálló, független egyesület volt. Hat diák alapította, ekkor mindnyájan a Vértesszőlősi Általános Iskola 7. osztályába jártak. Az egyesület már előzményekre épült, melyek közül a legjelentősebb a Titusz. (Az előzményekről bővebben Az IQ Klub elődei menüben.) Az egyesület célja az alapítók szórakozásának biztosítása volt. Azt a fajta „életformát“ hivatott továbbvinni, melyet az elődei képviseltek.  A névadásnál felmerült, hogy az egyesület neve Anti IQ Klub legyen, utalva arra, hogy tevékenységünkből nem épp az IQ jut eszébe egy kívülállónak... Végül azonban az IQ Klub név mellett döntöttünk, mert még viccesebb az, ha egy ilyen klub nevében az IQ-t képviseli. Ebben a névben épp az a poén, hogy magunkat rendkívül intelligensnek hirdetjük, és közben tevékenységünk nem ezt sugallja.

A klub nem egyik napról a másikra alakult meg. Már egy ideje odajártunk a későbbi területére, ott töltöttük a szüneteinket. Aztán egy szép napon, talán valamilyen isteni sugallatra () néhány pillanat alatt megalakítottuk az egyesületet. Ez abból állt, hogy eldöntöttük, hogy mivel már régóta idejárunk, csinálunk itt egy egyesületet. Ekkor történt a névadás is, a leendő egyesület megkapta később híressé vált nevét, ezzel befejeződött a megalakulás folyamata.