Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2. rész - Az IQ Klub első hónapjai a tanév végéig

2009.07.22

2. rész

Az IQ Klub első hónapjai a tanév végéig

 

Az IQ Klub megalakulása nem keltett különösebb visszhangot, valószínűleg a tagokon kívül más nem is tudott róla. Mi minden feltűnés nélkül szórakoztunk a Klub területén, tevékenységünk nem különbözött attól, amit a megalakulás előtt folytattunk. Mai szemmel nézve hihetetlennek tűnik, hogy az IQ Klub galoppozás, kókuszdiók, IQ-kő nélkül is létezett. Ekkoriban még híre-hamva se volt az egyesület honlapjának, a törvénykönyvnek, és még sok más később kialakult szokásnak. Szinte minden szünetet ott töltöttünk, bohóckodtunk, viccelődtünk egymással, semmi extrát nem csináltunk. Nem csoda, hogy ez senki mást nem izgatott. Azonban minket már ekkor megfogott a hely varázsa.

A tanév végéig hátralevő néhány hónap alatt térképeztük fel a területet, megismerkedtünk a hellyel. A gyönyörű tavaszi időben az eperfa termését eszegettük. (Ehhez a történethez tartozik, hogy tulajdonképpen szederről van szó, ám amikor az osztályfőnökünk magabiztosan kijelentette, hogy ez eperfa, mi is így kezdtük hívni. Végül ráragadt ez a poénként indult megnevezés, és ma is így ismerik.) Örültünk a jó időnek, és nyugalomban telt el ez a néhány gondtalan hónap. Ekkoriban alsósok néha átszöktek az IQ Klubba (ti. nekik nem szabadott volna odamenniük), mi pedig „harcoltunk“ velük, persze ez csak játék volt, és ők is élvezték, még ha néha keletkeztek is kisebb fájdalmaik... (Féltégla...) Az egyesület tagjai ekkor az alapítók voltak: névsor szerint Rákosa Márk, Santavecz Ferenc, Szabó Roland, Szlis Csaba Zsolt, Sztankó Dániel, Zách Dániel.

Összességében jó hangulatban teltek ezek a hónapok, bár a Klub össztörténetéből semmilyen lényeges esemény nem történt ebben az időszakban. Az IQ Klub azon a fejlődési szinten állt, amelyen egykor a Titusz és az IQ Lakótelep, nem gondoltunk még arra, hogy ez valaha is meg fog változni. Őszintén szólva ekkor még nem alakult ki az IQ Klubnak az a fajta kultusza, amely megfigyelhető volt a galoppozás elterjedésétől, vagy 2008 tavaszán. Utólag nézve már pontosan körülhatárolható az IQ Klub „evolúciója“, ősszehasonlítható elődeivel. (Erről talán majd később lesz szó.)

Elérkeztünk a tanév végéhez. Az utolsó nap úgy hagytuk el a Klubot, hogy tudtuk, ősszel folytatódik a történet. A nyári szünet ideje alatt természetesen nem beszélhetünk semmilyen eseményről, az IQ Klub működése szervesen kapcsolódott az iskolai élethez, a szünetekhez. Az új tanév kezdetén újult energiával láttunk hozzá a pupozáshoz, és ez a hatalmas lendület emelte ki az IQ Klubot elődei sorából, ez tette híressé a nevét és létezését.